Hur får man bort ärr

Det finns flera olika metoder för att få bort ärr. Beroende på hur stort, synligt och gammalt ärret är kan olika metoder behöva användas. En metod som fungerar för många är att använda silikonbaserad tejp, plåster eller gel, eftersom silikon hjälper till att minska synligheten av ärret. Silikon förbättrar hudens struktur och elasticitet vilket över tid gör att ärret syns mindre.

Det tar tid att minska synligheten av ärr så det gäller att ha tålamod och fortsätta ha kontinuitet vid ärrbehandling med silikontejp. Vid behandling av ärr med silikontejp så ska tejpen sitta över ärret så många av dygnets timmar som möjligt. Det är rekommenderat att ta bort tejpen vid dusch och bad för att sedan applicera den på nytt. Med Siltape silikontejp kan man återanvända samma tejpremsa flera gånger fram tills dess att den inte längre fäster bra, byt då till en ny tejpremsa.

En beprövad metod

Ärrbehandling med silikontejp är en vanlig, beprövad och populär metod som är skonsam och enkel. Det gör varken ont eller tar speciellt mycket tid. Det mjuka silikonet tas med enkelhet bort utan att det gör ont kring omgivande hud. Det positiva med silikontejp är att du inte behöver kladda med silikonkrämer/silikongeler som också finns att tillgå för ärrbehandling.

Gör så här

Applicera Siltape silikontejp och låt tejpen sitta på huden så länge som möjligt, och så många timmar om dynget som möjligt. För nya ärr, det vill säga ärr som bildas efter en nyligen skedd operation, skärskada, brännskada, olycka eller liknande. Behandla ärr under minst 3 månader för bästa resultat. Silikontejp går även att använda på gamla ärr men behandlingstiden brukar vara längre, uppemot 6 månader.

Köpa silikontejp på apotek

Siltape silikontejp finns att köpa på apotek. Köp Siltape på Kronans Apotek, Apoteket, Apotek Hjärtat, Doz Apotek, apotea.se, MEDS, Apohem.

Senast uppdaterad: 14 december 2022
Siltape® är ett varumärke som ägs av
Advancis Medical UK (Brightwake Ltd).
Alla rättigheter reserverade.

Silikontejp i världsklass

Siltape är en medicinsk silikontejp för ärrbehandling. Tejpen är mjuk och skonsam. Siltape kan användas i alla situationer där vanlig tejp används, utmärkt på torr, skör och känslig hud. Finns att köpa på apotek.
Konsumentkontakt: MEDFOUR AB | Org.nr 559008-9024 | info@medfour.se | +46 (0) 8-122 014 20
MEDFOUR AB är en snabbväxande svensk distributör av produkter inom sårbehandling, vardagshälsa och medicinteknik. Våra varumärken MGO Manukahonung – manukahonung från Nya Zeeland, Manuka Fill – sårsalva för behandling av alla typer av sår, Cl-ear – örondroppar och öronspray som tar bort vaxpropp och öronvax, Siltape – silikontejp för ärrbehandling och Activon – sårsalva och förband med manukahonung. Finns att köpa på apotek.